Witam. Koniec pracy na dziś. Jutro wolne :szeroki_usmiech
[O2FL] 4x4 kombi. Oryginalny hak. Jaki nr części.
Zwiń
X
-
[O2FL] 4x4 kombi. Oryginalny hak. Jaki nr części.
Witam,
Mam O2FL 2011r. 4x4 kombi 2.0TDi 140KM CFHC.
Chcę założyć oryginalny hak z odpinaną główką.
Od strony elektroniki sobie poradzę dzięki bardzo dobremu tutorialowi tutaj na forum.
Nie wiem jaki powinien być nr części jakiej powinienem szukać.
Znajomy sprawdził mi w etce i twierdzi, że jest to część: EEA620001
Wg etki hak różni się w zależności od tego czy jest to wersja 4x4 czy tez 2WD.
Szukałem na Allegro i tam znajduję jedynie takie oznaczenia: 1Z0 803 881 B
No i teraz pytanie jak przełożyć ten nr z etki na ten 1Z0 ...
Drugie pytanie, czy faktycznie jest różnica między hakiem 4x4 a 2WD, bo wg sprzedawców na Allegro (którzy sprzedają haki, ale nie oryginalne) takiej różnicy nie ma.
Na oryginalny hak uparłem się z tego względu, że skoro już mam 4x4 i czasem to wykorzystuję, to nie chcę mieć wiszącego pod samochodem balastu, którym bym wszędzie zaczepiał - jak miało by to miejsce w przypadku montażu nieoryginalnego. Więc wydaje mi się, że lepiej wyjdę na tym jak kupię używany oryginał, niż nowy zamiennik.
Chyba, że ma ktoś sprawdzony zamiennik który może polecić. W sensie, żeby nie wystawał pod zderzakiem jak jest odkręcony.
Będę wdzięczny za odpowiedzi.
Pozdrawiam
-
-
Zamieszczone przez JanuszSz1Z0092155A
Z tym,że w ETCE jest napisane,że to hak do 4x4 Scout.
Nie wiem czym się różni Scout od zwykłej Octavii 4x4
Do zwykłej Octy jest :EEA600001/1Z0092155
Mi po vinie identyfikuje moją O2 jako scout. Więc powinno być ok.
Problem jedynie jest taki, że ten hak 1Z0092155A jest praktycznie niedostępny.
Ciekawe jakie są różnice względem 2WD. Obrazki w etce są identyczne.
1Z0 803 881 B jest niby od O2FL. Tak przynajmniej na Allegro można wyczytać. A co mówi o tym etka ? Bo z opisu sprzedawców to ten by do mojej O2 pasował.
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzZamieszczone przez sawic1Z0 803 881 B jest niby od O2FL. Tak przynajmniej na Allegro można wyczytać. A co mówi o tym etka ?
Czyli być może jeszcze nic straconego i taki hak: KLIK, który jest aktualnie na Allegro sprzedawany, będzie do mojej O2 pasował ?
Pzdr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez JanuszSzNb,ciekawe,skąd taki numer?
Zadzwonię do gościa i zapytam się czy nie ma na tym haku wybitych jeszcze jakichś innych numerów.
---------------------------
Dzwoniłem. Nie ma nic dodatkowo poza tą naklejką.
Dalej mnie to nie przekonuje. Najgorzej jakbym miał pół samochodu rozebrane i by się okazało, że to nie taki....
Pzdr
Komentarz
-
Komentarz